School of Spiritual Awareness

lotus-80463E.png
IMG_4086-v3.jpg
lotus-80463E.png

The Light of Being - School of Spiritual Awareness van Anandajay biedt een plek aan mensen die naar de diepere waarden van het leven verlangen. De school biedt gedurende het hele jaar een breed aanbod aan opleidingen, retraites en cursussen, in tal van verschillende werkvormen, zowel voor mensen die de eerste stappen zetten in een bewuster leven, als voor mensen die een intensieve spirituele begeleiding of scholing wensen.

Vanaf mei tot oktober wordt het programma verzorgd door Anandajay die dan zijn Zomerschool geeft en vanaf eind september tot en met april verzorgen de Teachers het aanbod. Daarnaast is er ook een Duitstalige tak in de school. Hier worden een meditatieve Yoga-opleiding, Yoga-verdiepingsdagen en verschillende cursussen aangeboden. Het hele jaar door kunnen mensen ook bij ons terecht voor individuele consulten op het gebied van healing, massage, yoga, adem- of levensbegeleiding. We bieden deze individuele begeleidingen in het Nederlands, Duits Frans en Engels aan.

IMG_0961-v2.jpg

Wat je ook doet in de school, je wordt altijd begeleid in je verlangen om open te gaan voor wat je in wezen bent en in die sensitieve openheid te leren leven. Voor beide aspecten: het ont-dekken van wie je in wezen bent en het tot uitdrukking brengen daarvan in relatie met de wereld en de mensen om je heen, is in de begeleiding evenveel aandacht.

Er ligt geen visie, geen religie, dogma, of overtuiging ten grondslag aan het aangebodene. Het gaat juist over open ontvankelijk voelen en in contact komen met het leven zelf in je en om je heen. Er wordt uitgegaan van jou, van de mens die jij bent op dit moment, waarin niets wordt afgewezen, veranderd, verbeterd, of veroordeeld. In de vrede die dan ontstaat, kun je ont-dekken dat de levensvreugde, het geluk, de liefde, of de vervulling waar je naar verlangt in jezelf verborgen liggen en jouw zoeken daarnaar in de buitenwereld vanzelf tot rust komt.

 

Anandajay's vredeswerk

lotus-80463E.png
foto-school.jpg
lotus-80463E.png

Boodschap van vrede

Anandajay’s boodschap van vrede, is er een waar de wereld en de harten van mensen zo naar verlangen. Ze nodigt je uit om je sensitief te openen en dieper bewust te worden in plaats van je aan je overtuigingen vast te houden, je te openen voor het zijn in plaats van bezig te blijven met iets te willen worden, vanuit liefde te leven in plaats van uit gewoonte te vechten en bereid te zijn met elkaar samen te komen in plaats van elkaar via oordelen uit elkaar te drijven.

Twaalf Light of Being Teachings

mandala-algehele-werk-def_edited.png

In deze retraite kun je de twaalf Teachings diepgaand en in hun samenhang leren kennen. Alle werkvormen ondersteunen de incarnatie van liefde, licht en vrede in jou, zodat die essentiële kwaliteiten in je dagelijkse leven een plaats kunnen krijgen en jij via je leefwijze ook licht en vrede doorgeeft aan de wereld.

inzicht-B.jpg

Ontwaak uit het door je gewoonte geautomatiseerd geraakte bewustzijn en haar overtuigingen en open je voor de vrijheid om zelf te voelen en denken, zodat die inzichten je diepgaand met je levensvreugde kunnen verbinden.

DevotioneleYoga.jpg

Ontdek dat liefde een helende en ondersteunende kracht is, die je diepgaand ontspant door je ruimte te geven voor een vrije doorstroming van pure, liefdevolle en essentiële levensenergie, 

meditatie-2.jpg

Meditatie brengt je naar het midden van jezelf en je zijnsbeleving, zodat je verstilling, omhulling en heelheid ervaart. Dan voel je hoe alle lagen van je menszijn samenkomen en je in verbinding met je wezen brengen.

tantra.jpg

Leer om de spiegel van je energetische werkelijkheid dienstbaar te laten zijn aan het verdiepen van de relatie met jezelf, met anderen en met alles om je heen, zodat er een verzoenende en vervullende openheid ontstaat.

 
 
 

De craniosacrale verbinding als basis
van de 12 Light of Being Teachings

lotus-80463E.png
905977A3-2A36-4E94-9FD1-B414B74CDE97_1_201_a.jpeg
lotus-80463E.png

Anandajay’s spirituele werkwijze spreekt de craniosacrale verbinding tussen je ‘hoofd- en buikhersenen’ aan. Deze elementaire verbinding ontwikkelt zich cellulair al in de eerste weken na de conceptie en vormt de basis voor de samenwerking tussen je inzichten en seksualiteit, tussen de openheid van je bewustzijn en de vrijheid van je creativiteit. 

 

Je verlangen en zoeken naar vervulling, naar het weer deel te zijn van een groter geheel, naar harmonie, vrede en het je geborgen en veilig voelen, zijn dan ook geworteld in je doorgaans nog onbewuste ervaringen van hoe je als nieuw leven in de omhullende kosmos van het moederlichaam bent ontstaan.

Het diepe gemis of verlangen naar deze heelheidsbeleving (Being) na het geboren worden, na het in het licht komen (Light), zet je onophoudelijk aan om via een vorm van spiritueel ontwaken of tot bloei komen een diepgaand antwoord daarop te krijgen.

Een vrije en open craniosacrale wisselwerking vormt de bodem voor de integratie van spiritualiteit in je mens zijn. Het helpt je om je incarnatie vollediger aan te nemen en er de lichtende waarden van je bezieling in te ontdekken. De rijkdom en veelzijdigheid waarin je dit kunt ervaren heeft Anandajay gestalte gegeven via zijn vredesyoga (ShantiYoga of Craniosacraal Yoga) en de twaalf specifiekere werkvormen die daaruit zijn voortgekomen.  

De spirituele inhoud
van de 12 Light of Being Teachings

Al deze werkvormen zijn bedoeld als een spiritueel georiënteerde levensbegeleiding. Vanuit een realistische houding ten opzichte van al je potenties en conditioneringen zullen ze je helpen om vrijer en met meer vreugde te leven. Als je het ‘Levenslicht’ zowel van binnenuit als van buitenaf weer in je toelaat, ervaar je hoe waardevol je bestaan eigenlijk is en hoe deze rijkdom je op alle niveaus helend beïnvloedt.

 

Voor The Light of Being staat spiritualiteit niet voor een idealistisch bewustzijnsniveau dat gescheiden is van het zogenaamde dagelijkse leven, maar je wordt uitgenodigd je bezieling te ervaren als de natuurlijke staat, die moeiteloos is, heel gewoon is, je meest eigen thuis is en inhoud aan je dagelijkse leven geeft.

Alle aangereikte werkvormen gaan over het zo dicht mogelijk bij elkaar brengen van de tegengestelden, dualiteiten, van het leven, zodat jij hun onderlinge oorspronkelijke verbondenheid weer voelt en daardoor in vrede komt. Vanuit vrede is er dan ruimte voor relatie, uitwisseling en ontmoeting, zodat de, nu vredig met elkaar samen zijnde tegengestelden van jouw leven, zich met elkaar kunnen gaan verweven.

Door met elkaar samen te mogen gaan, geven ze een nog rijkere kwaliteit aan je bestaan, net zoals geweven draden samen één doek vormen. Als jij jezelf op deze wijze weer als een geheel voelt, kom je, los van wrijving of strijd, in een kwaliteit van vrede en spirituele geborgenheid en je bent daardoor opener voor een harmonischer samen laten gaan van alles wat je bent.

lotus-80463E.png
F0EB8210-E63F-4825-BBAC-2AFA7B6D7AA6_1_201_a.jpeg
lotus-80463E.png

Dit tegelijkertijd en vredig samen laten gaan van alles wat je bent, is de spirituele dimensie van het leven, brengt je diepgaander in contact met de waarden van liefde en bezieling, waar je zo naar verlangt. Je komt daardoor in relatie met het allesomvattende zijn, dat je toegang verleent naar verdraagzaamheid, compassie en het ontmoeten van je essentie. Kwaliteiten die sociaal gezien zullen bijdragen aan de wereldvrede.

Al de twaalf werkvormen zijn liefdevolle en de schepping erende ingangen tot zelfbewustzijn en vrede en maken de essentiële levens- en zijnswaarde, die in ieder mens van nature aanwezig is, duidelijker ervaarbaar, zodat deze waarde als innerlijke leidraad je dagelijkse leven kan gaan verrijken. Door dit rijke boeket de bloemlezing van werkvormen zal de verbinding tussen je innerlijke essentie en je uiterlijke functioneren weids geopend raken en je weer vertrouwen geven in de diepgaande potentie van de zo bijzondere en verrijkende waarde van je menszijn.

hergersberg-2.jpeg