HeartSinging

Online cursus HeartSinging:

Zingen en spreken vanuit je innerlijke stem

Online cursus HeartSinging

Als je graag meer vanuit je innerlijke stem wilt spreken en zingen, geeft deze online basiscursus je een ingang om je, via het maken van klanken, af te stemmen op je innerlijke stem. Je gaat daardoor steeds duidelijker voelen waar je in je dagelijkse leven op afgestemd bent en door deze bewustwording kan je verlangen om je meer op je innerlijke waarden af te stemmen een duidelijkere plaats in je leven krijgen.


Deze cursus HeartSinging bestaat uit vier online sessies (via Zoom) van een uur, waarin je kennismaakt met wat ´HeartSinging´ voor je kan betekenen. Je krijgt oefeningen waarin je leert luisteren naar de grondtoon van het leven. Ook ga je klanken, zoals de ‘A’ en de ‘O’, maken en leer je onder meer deze klanken in verbinding met je chakra’s te laten komen. Spreekt dit thema je aan, dan ben je van harte welkom om deel te nemen.

Zingen vanuit je innerlijk

Heartsinging betekent niet alleen maar dat je leert zingen vanuit je hart en je innerlijk, het betekent ook dat je naar de diepere grondtoon (de ‘onhoorbare toon’) van het leven en van je innerlijk leert luisteren. Vaak luisteren we in ons dagelijks leven naar de conditioneringen van de maatschappij en naar de stemmen van ons ik, waardoor we in onze communicatie vaak niet meer afgestemd zijn op de stem van ons innerlijk.


In deze sessies leer je te voelen hoe je, net als bij het stemmen van een instrument, afgestemd bent, en leer je onderscheid te maken tussen de stem van je ik en de stem van je ziel. Ook maak je kennis met de werking van verschillende klanken, zoals de ‘A’ en de ‘O’. Door bijvoorbeeld klanken te zingen vanuit de verschillende chakra’s, schoon je je energieën op en raak je meer en meer afgestemd op jezelf en je diepere waarden.

Online cursus HeartSinging

Data eerste cursus (2020): zaterdagochtenden (10-11u) op 10 oktober, 24 oktober, 14 november, 28 november.

Data tweede cursus 2021: zaterdagochtenden (10-11u) op 6, 13, 20 en 27 februari.

Locatie: online via Zoom.

Bijdrage: € 40 (voor 4 sessies van een uur).


Individuele sessie HeartSinging

Op afspraak.

Bijdrage: € 60 per uur.


Individueel specialisatietraject HeartSinging

Programma en bijdrage op basis van persoonlijke situatie in overleg.


Contactpersoon: Carina (0032 474 69 42 66)

Anandajay over HeartSinging


HeartSinging is het vanuit je hart en innerlijke bewogenheid

zingen van woorden, klanken en mantra’s, 

die georiënteerd zijn op de ervaarbare waarden van liefde, innerlijkheid en geluk.

Anandajay zegt over de beginselen van deze werkvorm: Via HeartSinging word je uitgenodigd om in verbinding te gaan met de sfeer en diepgang van je hart en de essentie van jezelf. Door, vanuit deze diepe en naakte aanrakingen van je gevoel, klanken tot in de openheid van de buitenwereld te laten stromen en klinken, laat je horen hoe jij je verfijnde innerlijke waarde beleeft.


Vanuit HeartSinging bezing je eigenlijk jouw liefdesrelatie met je wezen. Door vanuit die waarde te zingen, breng je je devotionele gevoelswaarden, als een vorm van heling en zelferkenning tot uitdrukking. 

In de HeartSinging neem je de tijd om bij elke klank te voelen hoe die je met de puurheid van je hart verbindt, hoe die zich op de ademstroom gedragen laat worden en waar die je fysiek en emotioneel aanraakt. Door je te openen voor je spirituele beleving en vervolgens, via je devotionele zingen, ruimte te geven aan het vrijelijk uiten van je diepgang, breng je jezelf in overeenstemming met de klanken en vibraties van je ziel.


Of je nu meezingt met bestaande mantra’s of een klank, puja of mantra vanuit jezelf ten gehore brengt, het is pas HeartSinging als het een vorm van toewijding is aan de schoonheid die je in je innerlijk ervaart. Devotionele mantra’s hebben een gedegen lengte en opbouw nodig, zodat uiteindelijk je hart ze zingt.