lotus-80463E.png
yoga-kop.jpg
lotus-80463E.png

ShantiYoga: de craniosacrale basis

ShantiYoga is een meditatieve vorm van lichaamscontact waardoor,

vanuit genegenheid voor je menselijke bestaan,

er vrede ontstaat tussen jou en je innerlijk

en je de verbinding tussen je kruin en staartbeen,

in harmonie laat komen.

De houdingen die in de ShantiYoga gebruikt worden, stemmen overeen met de belangrijkste fases van de ontwikkeling die een kind vanaf de geboorte (en zelfs daarvoor) tot aan het zelfstandig bewegen doormaakt. 

Al deze houdingen zijn craniosacraal georiënteerd en werken helend en bevrijdend in op zowel je fysieke als emotionele, mentale, affectieve en spirituele beleving. 

Lees meer over deze belangrijke craniosacrale oriëntatie in de ShantiYoga

lotus-80463E.png
DevotioneleYoga-kop.jpg
lotus-80463E.png

ShantiYoga: de spirituele inhoud

De Sanskriet woorden shanti en yoga betekenen respectievelijk innerlijke vrede en verbinding en dat is de beleving die ook gevoeld wordt als er lichamelijk een balans ontstaat tussen je schedel en je bekken, tussen het kruinchakra en het wortelchakra, tussen je weten en voelen.


ShantiYoga begint met het aangaan van een affectieve relatie met jezelf, omdat jij degene bent die alles beleeft. Deze warmhartige betrokkenheid is belangrijk om een werkelijke verbinding (yoga) aan te kunnen gaan. Hierdoor verloopt het proces van omgaan met je lichaam vanzelf op een rustige en invoelende wijze. 

Elke yogahouding of ademoefening bevordert dan, mede door de open verbinding tussen hoofd en bekken, zowel een grotere doorstroming van de levenskracht als een grotere openheid om jezelf dieper te leren kennen. 


Dit brengt veranderingen teweeg in zowel je lichamelijke, energetische als spirituele bewustzijn en brengt je in contact met de tijdloze zijnsgrond achter al jebelevingen. Daarbij helpen elementen uit de andere elf werkvormen, zoals meditatie, mantra, klank en aurabewustzijn om de ShantiYoga ervaring nog verder te verdiepen.

 
 

Activiteiten Anandajay

lotus-80463E.png
yoga.jpg
lotus-80463E.png

ShantiYoga retraite 'Liefde & Kracht'


Met Anandajay

Vrede (Shanti in het Sanskriet) is een combinatie van mededogen en aanwezigheid, van liefde en kracht. De ShantiYoga die Anandajay geeft, is een vorm van yoga, waarin hij je via o.a. meditatieve yogahoudingen (asana), adembegeleiding (pranayama) en de helende kracht van klank, zang en muziek (nadayoga) terugbrengt naar het contact met je wezen en de vrede die daarin ervaarbaar is.

Zijn begeleiding draagt ertoe bij dat spanningen op lichamelijk, mentaal, emotioneel, energetisch en spiritueel gebied gelaten kunnen worden en jij daardoor toegang krijgt tot de diepere lagen van je bestaan. Het licht, je ziel, essentie of hoe jij die innerlijke waarde ook maar noemt, krijgt daardoor de ruimte om zich steeds verder in je bewustzijn en in je menselijke beleving uit te breiden.

Praktische informatie

Datum: 16 september (17:00 uur) t/m 21 september (12:00 uur) 2022. 

Aanvang vrijdag rond 17.00 uur en vertrek woensdag rond 12.00 uur. 

Locatie: Light of Being Centrum, België.

Bijdrage: € 575.

Er is dagelijks een bijeenkomst met Anandajay van ca. 3 uur. Verder is er een ondersteunend programma met ’s ochtends en ’s avonds surya namaskar, puja, mantra of meditatie (dat wordt verzorgd door één van de teachers) en is er tussendoor voldoende ruimte om uit te wisselen, te wandelen of op jezelf te zijn.

teachings-B.jpg

In deze retraite kun je de twaalf Teachings diepgaand en in hun samenhang leren kennen. Alle werkvormen ondersteunen de incarnatie van liefde, licht en vrede in jou, zodat die essentiële kwaliteiten in je dagelijkse leven een plaats kunnen krijgen en jij via je leefwijze ook licht en vrede doorgeeft aan de wereld.

anandajay-home_edited.jpg

In de periode van mei tot en met oktober zijn er doorlopend mogelijkheden om één of een reeks individuele ontmoeting(en) met Anandajay te boeken voor gesprekken, healing, supervisie in de twaalf Teachings, relatievraagstukken en andere levensvragen.

 
 
meditatie-yoga-voet.jpg