lotus-80463E.png
yoga-kop.jpg
lotus-80463E.png

HeartSinging: de craniosacrale basis

HeartSinging is het vanuit je hart en je innerlijke bewogenheid

zingen van woorden, klanken en mantra’s,

die betrekking hebben op ervaarbare waarden van liefde, innerlijkheid en geluk.

HeartSinging past perfect bij het bespelen van de tanpura (Indiaas snaarinstrument), zodat het zingen vanuit je diepste gevoelens harmonisch kan samengaan met de omhullende, kosmische klanken van de tanpura. 

Het vanuit de diepte van je hart, ziel of innerlijk naar buiten toe vrijgeven van klanken opent je voor de diepgang van je menszijn en vrijheid van zijn, maar herinnert je er ook aan hoe je als foetus de nuances in de gevoelswaarden van je moeder (je zang) en de geluiden van haar je omhullende lichaam (klanken van de tanpura) ervaren hebt.

lotus-80463E.png
DevotioneleYoga-kop.jpg
lotus-80463E.png

HeartSinging: de spirituele inhoud

Vanuit de HeartSinging word je uitgenodigd om liefdevol in verbinding te gaan met de sfeer en diepgang en affectie van je hart en de essentie van jezelf. Door de gevoelswaarden en aanraakbaarheid van die belevingsgebieden via diverse klanken naar buiten te laten stromen en te laten klinken, laat je horen hoe jij op dat moment je innerlijke diepgang beleeft. Je bezingt dan als het ware jouw liefdesrelatie met je wezen en je laat de devotionele gevoelens die dan mee naar buiten komen, helend op je inwerken.


In de HeartSinging neem je de tijd om elke klank uit de puurheid van je hart te laten ontstaan, en door je ademstroom naar buiten toe gedragen te laten worden. 

Door via dit devotionele zingen ruimte te geven aan het vrijelijk uiten van je diepgang, breng je jezelf in overeenstemming met de vibraties en waarden van je ziel.


Of je nu meezingt met bestaande mantra’s of een klank, puja of mantra vanuit jezelf ten gehore brengt, HeartSinging is een vorm van toewijding aan de schoonheid die je in je innerlijk ervaart, zodat je uiteindelijk hoort wat je hart zingt.

 
 

Activiteiten Anandajay

lotus-80463E.png
yoga.jpg
lotus-80463E.png

Tanpura & Voice


Met Anandajay

Begeleiding in Tanpura & Voice is voor zowel beginners als gevorderde Light of Being-cursisten. Je brengt zelf je tanpura mee en je leert of krijgt supervisie in alles over het voor meditatieve doeleinden bespelen van dit instrument. De klanken, die jouw tanpuraspel in je teweegbrengen, laten je diepere lagen in jezelf ontdekken en brengen je in contact met zowel oude en vastzittende emoties als met nieuwe en devotionele gevoelswaarden, die weer kunnen gaan stromen en de weg kunnen vrijmaken voor je daaronder liggende ziels- of essentiebeleving.


Het bespelen van de tanpura, zodat haar klanken aan verinnerlijking bijdragen, is vooral een gevolg van het zorgvuldig stemmen van dit instrument. Het juiste stemmen zorgt er namelijk voor dat zelfs een zacht aanraken van de snaren ronde klanken met een verfijnde resonantie en een grote hoeveelheid aan boventonen voortbrengt. 


De tanpuraklanken hebben een rustgevend en dragend karakter, doordat het herhalen van het bespelen van de vier snaren je een goede verbinding met de aarde geeft en de mentale activiteiten van je brein kalmeert. 

Er bestaan bas, mannelijke en vrouwelijke tanpura’s, soms met vijf of zelfs zes snaren, die respectievelijk diepere of hogere stemmingen aankunnen. 


Voor vrouwen is de vrouwelijke tanpura, die een hoger bereik heeft, doorgaans gemakkelijker om op mee te kunnen zingen. Naast het stemmen en bespelen van de tanpura leer je in deze bijeenkomsten ook om op een meditatieve wijze en vanuit de diepte van je hart klanken naar buiten toe te laten ontstaan. Dit zingen verrijkt je tanpuraspel en verdiept de innerlijke beleving van jezelf. Anandajay helpt je daarbij om jouw stemgeluid in relatie met de gevoeligheid van je hart en de diepte van je meditatieve zijn te laten komen. De tonen van de tanpura geven een dragende inbedding, waarbinnen je veilig de klanken van je stem je innerlijke bewogenheid kunt laten vertolken. Als je tanpuraspel harmonisch samen mag gaan met je eigen stemkleur, verfijnen ze de nuances van je gevoeligheid nog verder en begeleiden ze je naar de beleving van je essentie.

Praktische informatie

Data: diverse mogelijkheden in de zomerperiode, zie bij individuele consulten met Anandajay.


Locatie: Light of Being Centrum, Hergersberg 49 in België.

Bijdragen:

€ 100 per uur individueel.

€ 140 per uur bij 2 personen.

€ 180 per uur bij 3 personen.

€ 250 voor een sessie van tweeënhalf uur individueel.teachings-B.jpg

In deze retraite kun je de twaalf Teachings diepgaand en in hun samenhang leren kennen. Alle werkvormen ondersteunen de incarnatie van liefde, licht en vrede in jou, zodat die essentiële kwaliteiten in je dagelijkse leven een plaats kunnen krijgen en jij via je leefwijze ook licht en vrede doorgeeft aan de wereld.

anandajay-home_edited.jpg

In de periode van mei tot en met oktober zijn er doorlopend mogelijkheden om één of een reeks individuele ontmoeting(en) met Anandajay te boeken voor gesprekken, healing, supervisie in de twaalf Teachings, relatievraagstukken en andere levensvragen.

 
 
meditatie-yoga-voet.jpg