Meditatie: de weldaad van innerlijke afstemming en bevrijdende heelheid

Deel 2 - Mediteren: in vrede zijn van lichaam tot ziel

Prijs:

Aantal pagina's:

25

268 pagina's

Uitvoering:

ISBN:

mp3-albums:

boek - paperback

9789464186505

-

In dit tweede deel van zijn twee boeken over meditatie gaat Anandajay diepgaand in op de door hem ontwikkelde Light of Being-Meditation. Hij neemt je daarvoor uitgebreid en invoelend mee langs de vier waarden van de Light of Being-Meditatie: liberatie, relatie, incarnatie en realisatie. 

Opnieuw geeft Anandajay met dit in twee delen verschenen, omvangrijke boek over Meditatie een inkijk in de diepgang van zijn beleving en inzicht in de spirituele waarden van het leven en ons menszijn. Na meer dan vijftig jaar zelf te hebben gemediteerd en er onderricht in te hebben gegeven, reikt Anandajay ons hier nu zijn Light of Being-Meditatie aan waarin je geleidelijk afdaalt naar een intiem contact met de liefdevolle en beantwoordende echtheid van je bestaan. Een echtheid, die als je dierbare en meest wezenlijke partner aanvoelt. Enerzijds omdat je er op spiritueel gebied alsmaar naar verlangt en anderzijds omdat het samenzijn met die echtheid, zoals in meditatie, je diepgaand het gevoel geeft echt geliefd te worden en compleet en heel te zijn.


In dit tweede deel van zijn twee boeken over meditatie gaat Anandajay diepgaand in op de door hem ontwikkelde Light of Being-Meditation. Hij neemt je daarvoor uitgebreid en invoelend mee langs de vier waarden van de Light of Being-Meditatie: liberatie, relatie, incarnatie en realisatie. Daarin bespreekt hij de waarde van het jezelf vrij voelen, het ervaren van liefde, het waarlijk mens durven zijn en het leven vanuit je innerlijke licht. Vervolgens behandelt hij de waarde van de mantra (vibratie) die bij deze meditatie gebruikt wordt. Bij deel 2 van zijn werk over meditatie zijn ook twee muziekalbums (om te luisteren, klik hier) te koop, die ondersteunend zijn bij het gevoelsmatig vertrouwd raken met deze meditatie. Het eerste album bevat zes dhyana (meditatie) mantragebeden van steeds een half uur, die steeds de vier meditatiefases bekrachtigen. Op het tweede album staan de dhyana puja, een gebedsritueel met gebaren, en de dhyana raga, een klankmeditatie, die je beide naar de diepgang van deze meditatievorm begeleiden.   


Door het hele boek heen wordt er ingegaan op hoe je je voor de helende zegeningen van meditatie kunt openen. Het boek begeleid je bij het opengaan voor dat, wat de ziel je aan liefde, inhoud, echtheid en vertrouwen altijd al wenste aan te reiken. Met de Light of Being-Meditatie geeft Anandajay je een eerbiedwaardig en sensitief antwoord op je diepe spirituele gemis, dat je herkent aan je verlangen naar heelheid, vrede en liefde. Dit zijn immers kwaliteiten, die je graag in jezelf ruimte wenst te geven en ook met anderen zou willen delen.