Meditatie: de weldaad van innerlijke afstemming en bevrijdende heelheid

Deel 1 - Ontdek de helende reikwijdte van mediteren

Prijs:

Aantal pagina's:

25

236 pagina's

Uitvoering:

ISBN:

mp3-albums:

boek - paperback

9789464186499

-

In dit eerste deel van zijn twee boeken over meditatie neemt hij je mee langs alle achtergronden van en inzichten in de waarde van meditatie op traditioneel, filosofisch en psychologisch gebied en op het vlak van spiritualiteit en yoga. 

Opnieuw geeft Anandajay met dit in twee delen verschenen, omvangrijke boek over Meditatie een inkijk in de diepgang van zijn beleving en inzicht in de spirituele waarden van het leven en ons menszijn. Na meer dan vijftig jaar zelf te hebben gemediteerd en er onderricht in te hebben gegeven, reikt Anandajay ons hier nu zijn Light of Being-Meditatie aan waarin je geleidelijk afdaalt naar een intiem contact met de liefdevolle en beantwoordende echtheid van je bestaan. Een echtheid, die als je dierbare en meest wezenlijke partner aanvoelt. Enerzijds omdat je er op spiritueel gebied alsmaar naar verlangt en anderzijds omdat het samenzijn met die echtheid, zoals in meditatie, je diepgaand het gevoel geeft echt geliefd te worden en compleet, heel, te zijn.


In dit eerste deel van zijn twee boeken over meditatie neemt hij je mee langs alle achtergronden van en inzichten in de waarde van meditatie op traditioneel, filosofisch en psychologisch gebied en op het vlak van spiritualiteit en yoga. Gedetailleerd brengt hij daarbij de inhoudelijke overlappingen tussen zijn vorm van meditatie en het klassieke werk van Patanjali naar voren. Het boek bevat daarom ook zijn bijzondere vertaling van de Yoga Sutra van Patanjali, zoals deze traditioneel zijn opgetekend in strofes, in zowel het Devanagari-schrift als in het Sanskriet met daarbij de Nederlandse vertaling. Verder beschrijft hij de kracht van het spirituele licht, dat door meditatie vrijkomt en hoe dat helend op je algehele menselijke bestaan en de wereld om je heen inwerkt. Natuurlijk introduceert hij je ook in de vier fases van zijn Light of Being-Meditation en geeft hij je een grote reeks voorbereidende en gemakkelijk toepasbare meditaties om met de diepgang van de meditatiebeleving vertrouwd te raken.


Het hele boek door word je niet alleen maar begeleid in hoe je met meditatie om zou kunnen gaan, maar wordt er ook ingegaan op hoe je je voor de helende zegeningen van meditatie kunt openen. Juist het ontvankelijk zijn en het opengaan voor dat wat de ziel je aan liefde, inhoud, echtheid en vertrouwen altijd al heeft willen aanreiken, brengt je in meditatie. Met deze inleiding tot meditatie en zijn Light of Being-Meditatie probeert Anandajay je een eerbiedwaardig en sensitief antwoord te geven op je diepe spirituele gemis, dat je herkent aan je verlangen naar heelheid, vrede en liefdevol samenzijn, kwaliteiten die je zowel graag in jezelf waar zou laten worden, als met anderen en met al het leven zou willen delen.