Boeken van Anandajay

Meditatie Deel 1 - Ontdek de helende reikwijdte van mediteren

Een diepgaand boek voor wie inzicht wenst te krijgen in de helende waarden van meditatie.

Light of Being-Meditatiemala

De Meditatiemala is een gebedssnoer dat ontworpen is ter ondersteuning van het reciteren van de mantra’s van de Light of Being-Meditatie. 

Puja’s: Gebaren van dankbaarheid en devotie, deel 2

De 6 Light of Being mantra-gebeden voor een spiritueel leven, verbinden je weer met de levenskracht en volheid van je innerlijk en de dankbaarheid, het respect en de liefde die daardoor ervaarbaar wordt. Dit boek behandelt de puja’s: Kosha, Kriya, Shiva-Shakti, Jivatman, Yoga en Om Adhara Puja.

Leven in het licht

Korte meditatieve teksten over het leven in relatie met het innerlijke licht van je ziel. De teksten laten je, door al je levensvragen heen, de essentie van je bestaan en je leven ontdekken en leren liefhebben.

Spiritualiteit doorgeven via lichaamsbeleving

Na vijftig jaar ervaring met de herintegratie van spiritualiteit in lichaamsbeleving gaat Anandajay in dit boek in op het verschil tussen yoga ‘doen’ en yoga ‘zijn’. Voorbij aan je geconditioneerde denken en geloof in beheersing, nodigt het boek uit om verzoening en vrede je yogabeleving te laten verdiepen of de didactiek van je lesgeven te laten zijn .

Surya Namaskar - incl. 2 mp3 muziek-albums

In dit boek gaat Anandajay in op de spirituele achtergrond en waarde van de Surya Namaskar, Surya puja, Surya pranayama & de Surya mantra.

Erwachendes Bewusstsein - Selbsterforschung durch die Yoga der Selbsterkenntnis

De Duitse vertaling van het boek ‘Jnana Yoga - de kracht van ontwakend bewustzijn’.

Als de bloem zich opent - Meditatieve spreuken

Dit boek is uitgebracht in 1982 en is in zijn geheel verwerkt in het boek ‘Jnana yoga - De kracht van ontwakend bewustzijn’. Ook is er een nieuw boek met spreuken en inspiraties, genaamd Zegeningen voor dag en nacht.

Meditatie Deel 2 - Mediteren: in vrede zijn van lichaam tot ziel

Een diepgaand boek voor wie inzicht wenst te krijgen in de helende waarden van meditatie.

Puja’s: Gebaren van dankbaarheid en devotie, deel 1

De 6 Light of Being mantra-gebeden voor een spiritueel leven, verbinden je weer met de levenskracht en volheid van je innerlijk en de dankbaarheid, het respect en de liefde die daardoor ervaarbaar wordt. Dit boek behandelt de puja’s: Mahadevata, Chakra, Sravana, Pranidhana, Surya en Chittayam Puja.

Puja’s, Gebaren van dankbaarheid en devotie, deel 2 - incl. 3 mp3 muziek-albums

De 6 Light of Being mantra-gebeden voor een spiritueel leven, verbinden je weer met de levenskracht en volheid van je innerlijk en de dankbaarheid, het respect en de liefde die daardoor ervaarbaar wordt. Dit boek behandelt de puja’s: Kosha, Kriya, Shiva-Shakti, Jivatman, Yoga en Om Adhara Puja. Incl. 3 mp3 muziek-albums.

Zegeningen voor dag en nacht

In dit meditatieve spreuken-jaarboek vind je elke dag twee spreuken, één voor de ochtend en één voor de avond. Deze zegeningen brengen je weer in contact met liefde, laten je voelen dat het leven waardevol is en zijn bedoeld om, voorbij aan de dualiteit, de ziel aan te raken.

Yogafilosofie in ervaarbare eenvoud

Yoga is geen visie, maar een beleving van verbondenheid met dat wat echt is. De yogafilosofie bestaat zodoende uit een overzichtelijke indeling van die ervaringsterreinen die we tegenkomen als we vanuit vervreemding weer naar de verbondenheid met onze essentie terugkeren.

Sri Ananda Rasa

De Sri Ananda Rasa is een choreografie van innerlijke schoonheid, vol van gracieuze bewegingen en bedoeld als uiting van het verlangen naar spirituele diepgang en een leven vol liefde.

Jnana Yoga - Via zelfonderzoek tot diepte ontspanning en zelfkennis

Dit boek is uitgebracht in 1993 en is heruitgegeven als ‘Jnana yoga - De kracht van ontwakend bewustzijn

Ontmoetingen met Anandajay

Dit boek bevat ontmoetingen die Anandajay op verschillende plaatsen in Nederland met groepen mensen heeft gehad. Een deel van dit boek is opgenomen in het boek Leven in het licht.

Meditatie deel 2 - incl. 2 mp3 muziek-albums met bijbehorend boekje

Een diepgaand boek voor wie inzicht wenst te krijgen in de helende waarden van meditatie. Incl. 2 mp3 muziek-albums met bijbehorend boekje.

Puja’s, Gebaren van dankbaarheid en devotie, deel 1 - incl. 3 mp3 muziek-albums

De 6 Light of Being mantra-gebeden voor een spiritueel leven, verbinden je weer met de levenskracht en volheid van je innerlijk en de dankbaarheid, het respect en de liefde die daardoor ervaarbaar wordt. Dit boek behandelt de puja’s: Mahadevata, Chakra, Sravana, Pranidhana, Surya en Chittayam Puja. Incl. 3 mp3 muziek-albums.

Leven in openheid

Korte meditatieve teksten over menselijke echtheid, de spirituele diepgang en waarde van jezelf en het leven, en het verder ontluiken voor je eigen werkelijkheid.

Jnana Yoga - De kracht van ontwakend bewustzijn

Jnana Yoga, het open bewustzijn waarin je het ware van het onware, het blijvende van het vergankelijke en het wezenlijke van het persoonlijke leert te onderscheiden, geeft je inzichten, een groeiend mededogen en diepgaande zelfkennis, waardoor je het wezenlijke in jezelf en in het leven gaat ervaren.

Surya - Je innerlijke Zon

In dit boek gaat Anandajay in op de spirituele achtergrond en waarde van de Surya Namaskar, Surya puja, Surya pranayama & de Surya mantra.

Sri Ananda Rasa - incl. mp3 muziek-album

De Sri Ananda Rasa is een choreografie van innerlijke schoonheid, vol van gracieuze bewegingen en bedoeld als uiting van het verlangen naar spirituele diepgang en een leven vol liefde. Incl. mp3-album

Het hart van yoga - Een meditatieve vertaling van de yoga sutra’s

Praktische grondbeginselen van de hatha yoga

In dit boek geeft Anandajay een kernachtige beschrijving van de meest elementaire asana’s in de hatha yoga en is uitgebracht in 1986, na Anandajay’s opleiding bij Yogacharya S. Sundaram tot yogaleraar en yogabishak (de specialisatie van S. Sundaram’s werk tot yogatherapeut).