Boeken van Anandajay

Meditatie Deel 1 - Ontdek de helende reikwijdte van mediteren

Een diepgaand boek voor wie inzicht wenst te krijgen in de helende waarden van meditatie.

Puja’s, Gebaren van dankbaarheid en devotie deel 1

De 6 Light of Being mantra-gebeden voor een spiritueel leven, verbinden je weer met de levenskracht en volheid van je innerlijk. De dankbaarheid en het respect die daardoor ervaarbaar worden, laten je met nog meer liefde leven en dieper verbonden raken met je bezieling. Dit boek behandelt de puja’s: Mahadevata, Chakra, Sravana, Pranidhana, Surya en Chittayam Puja.

Leven in het licht

Korte meditatieve teksten over het leven in relatie met het innerlijke licht van je ziel. De teksten laten je, door al je levensvragen heen, de essentie van je bestaan en je leven ontdekken en leren liefhebben.

Spiritualiteit doorgeven via lichaamsbeleving

Dit boek omvat 25 jaar van Anandajays ervaring met de herintegratie van spiritualiteit in lichaamsbeleving en gaat in op het verschil tussen yoga ‘doen’ en yoga ‘zijn’. Voorbij aan je geconditioneerde denken, oefenen en geloof in beheersing, nodigt het boek uit om verzoening de basis van je lesgeven te laten zijn .

Surya Namaskar set (incl. muziek)

In dit boek gaat Anandajay in op de spirituele achtergrond en waarde van de Surya Namaskar, Surya puja, Surya pranayama & de Surya mantra.

Jnana Yoga - Via zelfonderzoek tot diepte ontspanning en zelfkennis

Dit boek is uitgebracht in 1993 en is heruitgegeven als ‘Jnana yoga - De kracht van ontwakend bewustzijn’

Ontmoetingen met Anandajay

Uitgebracht in 2003 en is deels heruitgegeven in ‘Leven in het licht’.

Meditatie Deel 2 - Mediteren: in vrede zijn van lichaam tot ziel

Een diepgaand boek voor wie inzicht wenst te krijgen in de helende waarden van meditatie.

Puja’s, Gebaren van dankbaarheid en devotie deel 2

De 6 Light of Being mantra-gebeden voor een spiritueel leven, verbinden je weer met de levenskracht en volheid van je innerlijk. De dankbaarheid en het respect die daardoor ervaarbaar worden, laten je met nog meer liefde leven en dieper verbonden raken met je bezieling. Dit boek behandelt de puja’s: Kosha, Kriya, Shiva-Shakti, Jivatman, Yoga en Om Adhara Puja.

Zegeningen voor dag en nacht

In dit meditatieve spreuken-jaarboek vind je elke dag twee spreuken, één voor de ochtend en één voor de avond. Deze zegeningen brengen je weer in contact met liefde, laten je voelen dat het leven waardevol is en zijn bedoeld om, voorbij aan de dualiteit, de ziel aan te raken.

Yogafilosofie in ervaarbare eenvoud

Yoga is geen visie, maar een beleving van verbondenheid met dat wat echt is. De yogafilosofie bestaat zodoende uit een overzichtelijke indeling van die ervaringsterreinen die we tegenkomen als we vanuit vervreemding weer naar de verbondenheid met onze essentie terugkeren.

Sri Ananda Rasa (incl. muziek)

De Sri Ananda Rasa is een choreografie van innerlijke schoonheid, vol van gracieuze bewegingen en bedoeld als uiting van het verlangen naar spirituele diepgang en een leven vol liefde.

Het hart van yoga - Een meditatieve vertaling van de yoga sutra’s

Dit boek is uitgebracht in 1999 en is heruitgegeven in het boek ‘Meditatie - De weldaad van innerlijke afstemming en bevrijdende heelheid’.

Praktische grondbeginselen van de hatha yoga

In dit boek geeft Anandajay een kernachtige beschrijving van de meest elementaire asana’s in de hatha yoga en is uitgebracht in 1986, na Anandajay’s opleiding bij Yogacharya S. Sundaram tot yogaleraar en yogabishak (de specialisatie van S. Sundaram’s werk tot yogatherapeut).

Light of Being-Meditatiemala

De Meditatiemala is een gebedssnoer dat ontworpen is ter ondersteuning van het reciteren van de mantra’s van de Light of Being-Meditatie. 

Leven in openheid

Korte meditatieve teksten over menselijke echtheid, de spirituele diepgang en waarde van jezelf en het leven, en het verder ontluiken voor je eigen werkelijkheid.

Jnana Yoga - De kracht van ontwakend bewustzijn

Jnana Yoga, het open bewustzijn waarin je het ware van het onware, het blijvende van het vergankelijke en het wezenlijke van het persoonlijke leert te onderscheiden, geeft je inzichten, een groeiend mededogen en diepgaande zelfkennis, waardoor je het wezenlijke in jezelf en in het leven gaat ervaren.

Surya - Je innerlijke Zon

In dit boek gaat Anandajay in op de spirituele achtergrond en waarde van de Surya Namaskar, Surya puja, Surya pranayama & de Surya mantra.

Erwachendes Bewusstsein - Selbsterforschung durch die Yoga der Selbsterkenntnis

De Duitse vertaling van het boek ‘Jnana Yoga - de kracht van ontwakend bewustzijn’.

Als de bloem zich opent - Meditatieve spreuken

Dit boek is uitgebracht in 1982 en is in zijn geheel verwerkt in het boek ‘Jnana yoga - De kracht van ontwakend bewustzijn’. Ook is er een nieuw boek met spreuken en inspiraties, genaamd Zegeningen voor dag en nacht.