Anandajay

anandajay-kop.jpg

Anandajay (1955) is een spiritueel leraar van Nederlandse afkomst, die zijn hele leven er al aan wijdt om mensen weer hun essentie te laten ervaren, zodat ze ontvankelijk worden voor de heilzame invloed daarvan. Na jaren in India te zijn geweest nam hij daar de wens van zijn spirituele leraar aan om terug naar Nederland te gaan en onderricht te gaan geven. Na dat 25 jaar te hebben gedaan verhuisde hij in 2002 naar Oost-België en stichtte hij de Light of Being-organisatie om zijn levensboodschap van liefde, vrede en ‘er zijn’ samen met anderen verder uit te dragen.

Zijn grote betrokkenheid bij de toestand in de wereld en het contrast daarvan met de diepgang en puurheid van de menselijke essentie die hij ervaart, zetten hem onaflatend in beweging om via de begeleiding van individuen en het geven van diverse retraites bij te dragen aan een vreedzame, samenhorige en meer natuurlijke levensbeleving van mensen. Hij ontwikkelde daarbij diverse werkwijzen en hij heeft daarnaast diverse muziekstukken, boeken en video’s uitgebracht om de Light of Being-beleving te delen.

lotus-80463E.png
Anandajay met planten en bloemen op de achtergrond
lotus-80463E.png

Anandajay’s spirituele werkwijze spreekt ook de craniosacrale verbinding tussen je ‘hoofd- en buikhersenen’ aan. Deze elementaire verbinding ontwikkelt zich cellulair al in de eerste weken na de conceptie en vormt de basis voor de samenwerking tussen je inzichten en seksualiteit, tussen de openheid van je bewustzijn en de vrijheid van je creativiteit. 

 

Je verlangen en zoeken naar vervulling, naar het weer deel te zijn van een groter geheel, naar harmonie, vrede en het je geborgen en veilig voelen, zijn dan ook geworteld in je doorgaans nog onbewuste ervaringen van hoe je als nieuw leven in de omhullende kosmos van het moederlichaam bent ontstaan.

Het diepe gemis of verlangen naar deze heelheidsbeleving (Being) na het geboren worden, na het in het licht komen (Light), zet je onophoudelijk aan om via een vorm van spiritueel ontwaken of tot bloei komen een diepgaand antwoord daarop te krijgen.

Een vrije en open craniosacrale wisselwerking vormt de bodem voor de integratie van spiritualiteit in je mens zijn. Het helpt je om je incarnatie vollediger aan te nemen en er de lichtende waarden van je bezieling in te ontdekken. De rijkdom en veelzijdigheid waarin je dit kunt ervaren heeft Anandajay gestalte gegeven via zijn vredesyoga (ShantiYoga of Craniosacraal Yoga) en de twaalf specifiekere werkvormen die daaruit zijn voortgekomen.  

anandajay-over.jpeg

Anandajay's werkwijze

De kracht van alle begeleiding die Anandajay geeft, ligt in de inspirerende interactie met hem. Naast alle verhelderende en doortastende dingen die hij zegt, gaat het vooral om het ervaren van de bron en de energie van waaruit hij spreekt, zingt of zijn begeleiding aanbiedt. Zijn meditaties en woorden werken, door de lichtende diepgang en liefde die je dan vanuit zijn betrokkenheid ontvangt, tot diep in je bewustzijn door.

Anandajay is geen leraar die kennis overdraagt die jij in je leven kunt toepassen, want daarmee zou je als de regisseur van je leven in je egokracht blijven.

Hij nodigt je daarentegen uit om een ontmoeting in vriendschap met hem aan te gaan waarin hij bezield gevoel, essentiële energieën en heelmakende diepgang met je uitgewisselt.

 

De sfeer rondom ontmoetingen met Anandajay is altijd open en vrij en zijn begeleiding is steeds gelijkwaardig, afgestemd en lichtend en door die ruimtelijkheid is er ook plaats voor humor. Anandajay heeft geen vaststaande levensvisie, maar is een leraar die met je in relatie gaat vanuit zijn verbondenheid met het leven zelf.

lotus-80463E.png
Anandajay met handen in namaskar
lotus-80463E.png

Wat hij zegt of aanbiedt, sluit precies aan op waar jij op dat moment in je ontwikkeling bent. Steeds anders, maar altijd precies afgestemd op jou, begeleidt hij je naar andere en diepere bestaansgronden waar het antwoord op jouw vraag voor je klaarligt. Je ontspant dan in wie je bent, zowel op fysiek, mentaal, emotioneel als energetisch en spiritueel niveau.

Daardoor voelt je bewustzijn zich bevrijd (light) en ervaar je weer hoe je bestaan eigenlijk bedoeld is (being). Je voelt je weer thuis bij en in jezelf en weer een deel van het grotere geheel. De liefde die daarin ervaarbaar is draagt van nature alles in zich om je gelukkig te laten zijn en is bedoeld om je op je levensweg in alle zon- en schaduwmomenten te ondersteunen, zodat je steeds meer leeft vanuit wat je werkelijk bent. Die liefde is er altijd en jij bent zelf de belangrijkste schakel bij het toelaten van die kwaliteit in je leven.

 
anandajay-voet_edited.jpg