Yoga opleiding

lotus-80463E.png
Yoga opleiding
lotus-80463E.png

Light of Being Yoga - Opleidingen

met Anandajay

De zesjarige Yoga Opleiding die Anandajay het ‘Yoga Intensieve Programma’ (YIP) heeft genoemd (drie jaren basis en drie jaren vervolg), brengt je dieper in contact met de diepgang van je menszijn, de verfijning van je lichaamsbeleving, de werkelijkheid van het leven en de bezieling in jezelf. 

Ook is het YIP de aangewezen plaats als je in een later stadium de toegankelijker geworden beleving van je bezieling via lichaamsbewustzijn, adembewustzijn en het meditatieve zijnsbewustzijn, zou willen gaan doorgeven.

Praktische informatie

Praktische informatie

De Yoga+ (voor en najaar) Opleiding loopt door t/m juni 2022.

De Yoga+ (zomer) Opleiding loopt door t/m juli 2023.


Yoga+ (voor en najaar) Opleiding

Datum: Laatste week: 5 t/m 12 juni 2022.

Yoga+ (zomer) Opleiding

Datum 9 daagse: 15 juli (17.00 uur) t/m 24 juli (16.00 uur) 2022. 

Datum weekend: 2 september (17:00 uur) t/m 4 september (16:00 uur) 2022.

Locatie: Light of Being Centrum, België.


Het Light of Being winterprogramma hoort standaard bij deelname aan de opleidingen in de zomerschool. De video's en het inspiratieblad verschijnen op: 15 januari, 5 maart, 30 april en 17 december 2022.

lotus-80463E.png
DevotioneleYoga-kop.jpg
lotus-80463E.png

De waarde van yoga

In de Yoga bijeenkomsten met Anandajay raak je vertrouwd met het voelen van jezelf als een sensitief, toegewijd en bezield mens, die met deze waarden verrijkt in het leven kan staan. Het contact met jezelf, je innerlijk, het in yoga (verbinding of harmonie) zijn, gaat altijd vooraf aan de houding zelf. Je hoeft er dan niet op te letten of de bewegingen vloeiend gaan, want vanuit het in yoga zijn wordt elke beweging vanzelf sensitief, sierlijk en licht. Ook hoef je dan je adem niet te beheersen, want vanuit het in yoga zijn is je adem vanzelf kalm en stromend. En ook hoef je niet in de gaten te houden dat je niet te ver in de houding gaat, want vanuit het in yoga zijn gebruik je geen geweld, maar ga je alleen dankbaar binnen in die ruimten die het lichaam je ter beschikking stelt. 

In de Light of Being-Yoga word je begeleid om de ‘doener’ te laten en vanuit de ‘ontvanger’ te gaan voelen. Yoga betekent verbinding en yoga dient jou wanneer het je functioneren en je essentie, je besef en je zijn, je menszijn en je bezieling met elkaar verbindt. Toch kan het doelgericht bezig gaan met lichaamshoudingen, je ook bij jezelf vandaan halen en dus juist uit verbinding halen, net zoals je in je dagelijkse leven herhaaldelijk door je functioneren de verbinding met je gevoel of diepere intenties verliest. Yoga wenst alles wat je weer in verbinding met je essentie brengt te bekrachtigen en je gevoeliger te maken voor het voelen van en durven vertrouwen op je wezen, essentie of zijnswaarde. Alleen vanuit verbondenheid, vanuit yoga, voel je wanneer een levensbeweging of yogahouding je harmonie en vrede geeft en je daarmee vertelt dat je in overeenstemming bent met de diepere waarde of grond van je bestaan. Als Anandajay zelf yoga geeft, dan noemt hij dat ShantiYoga. (Zie ook onder ShantiYoga-retraite)

 
meditatie-yoga-voet.jpg