lotus-80463E.png

LovesharingTantra

lotus-80463E.png
kop-meditatie-2.jpg

Weekendretraite Relatie & Aura

 met Anandajay

In dit weekend ga je in op de belangrijkste basisenergieën van je menselijke bestaan. Daarbij ligt de nadruk op het je ervan bewust worden dat je steeds als eerste contact met alles maakt vanuit je energieveld. Het bewust leren ervaren van jouw aura en van wat die je voor mogelijkheden geeft, verschaft je toegang tot de meest verfijnde informatie van elke interactie met het leven om je heen. Dit energetisch voelen in al het contact dat er plaatsvindt als je leeft, maakt je vrijer en van daaruit durf je gemakkelijker sensitief, relationeel en liefdevol te zijn. Vanuit dit energetisch voelen is er ook volop ruimte om het contact en de uitwisseling met andere mensen diepgaand te doorvoelen en is je ego vanzelf kalmer. Je opent je dan, zowel ontvankelijk rustig als sensitief aanwezig, voor de ander en voor dat wat dat bij jou teweegbrengt. Je opent je voor de energieën die tussen jullie heen en weer gaan (relatie) en daardoor blijf je losser van reactiepatronen en vooringenomenheden. Energetisch voelen (voelen vanuit je aura) brengt je in contact met de schoonheid van en het respect voor wat zowel jij als de ander beleeft. Als eenmaal een begin is gemaakt om op deze manier te voelen, brengt het verlangen naar een waardevolle omgangsvorm met het leven en je medemensen je vanzelf dieper in contact met de liefde die daardoor als vanzelf vrijkomt. In zijn begeleiding gaat Anandajay in op het laten ontstaan van vriendschap en vrede in alle dualiteiten die je in jezelf, met een ander en het leven tegenkomt. 

Het Sanskriet woord tantra betekent weven en gaat over het in elkaar geweven laten worden en dus gelijkwaardig samen laten gaan van in eerste instantie tegengesteld aanvoelende gevoelswaarden en levenswaarden, die door dat samengaan aanvullend aan elkaar blijken te zijn. Hierdoor ontstaat er een geheel nieuwe levensruimte of -dimensie, zoals door het weven van op zich staande draden uiteindelijk een stuk stof ontstaat. Deze vredevolle dimensie maakt het dragende zijn dat onder al het leven als spirituele waarheid bestaat, toegankelijker, zodat je gemakkelijker met de meditatieve diepte van jezelf in contact komt. Weven betekent ook dat alle eventuele tegengestelde aspecten die je in jezelf ervaart, echt door elkaar heen mogen gaan lopen en je de gemeenschappelijkheden ervan ontdekt. De innerlijke vrede die tantra daardoor bewerkstelligt, is van een enorme diepgang en doordringt alle lagen van je persoonlijke en spirituele bestaan. De belangrijkste energieën van je menselijke bestaan, je chakra’s, je seksualiteit en de daaraan verbonden identiteit, en de energieën van je bezieling, je aanwezigheid en je intuïtie, worden door dit energetisch voelen en het aangaan van relatie, door dit weven, volledig met elkaar in verband en samenhang gebracht. Hierdoor leef je vanuit een grotere innerlijke vrede en vanuit een meer vervullende openheid voor het alles onderbouwende zijn.

Programma

Er is dagelijks een bijeenkomst met Anandajay van ca. 3 uur. Het inhoudelijke programma omvat ook een deelronde waarin hij persoonlijk op vragen ingaat. Verder is er een ondersteunend programma met ’s ochtends en ’s avonds surya namaskar, puja, mantra of meditatie (dat wordt verzorgd door één van de teachers) en is er tussendoor voldoende ruimte om uit te wisselen, te wandelen of op jezelf te zijn.


Weekendretraite Relatie & Aura

Datum: 23 september (17:00 uur) t/m 25 september (16.00 uur) 2022.

Locatie: Light of Being Centrum, Hergersberg 44-46-49, België. 

Bijdrage: € 295. 


Download inschrijfformulier

(het formulier gelieve opslaan en invullen op je computer)


Info lopende Tantra Opleiding Tantra+ Opleiding

1 week in mei en 1 week in september, doorlopend t/m september 2023.

Data 2021: 5 t/m 18 september 2021.

Bijdrage 1: € 1670 of € 145 per maand in 12 termijnen.

Bijdrage 2 (incl. het winterprogramma): € 1900 of € 165 per maand in 12 termijnen.

 
lotus-80463E.png
meditatie-2.jpg
lotus-80463E.png

 De subtiliteit van energetisch voelen die vrijkomt door in relatie te gaan

Met iemand in relatie gaan, is meer dan alleen elkaars gezelschap op prijs stellen. Als je iemand werkelijk wenst te ontmoeten, is het belangrijk dat je niet vanuit je conditionering automatisch op die persoon reageert, maar dat je open bent om die ander ook werkelijk te ervaren en te voelen hoe die aanvoelt en wat hij of zij wel of niet uitstraalt. Het op die manier voelen van de ander en de ander de mogelijkheid geven om jou ook te mogen voelen, vraagt een bepaalde kwetsbaarheid die niet altijd aanwezig is in de maatschappelijke omgang met elkaar. Contact maken en relationeel zijn vraagt dan ook tijd, ruimte, openheid en bereidheid, maar dat zijn kwaliteiten die zich vanzelf voordoen als je oprecht interesse in iemand hebt. Tijd heb je nodig om ontspanning te laten ontstaan. Ruimte heb je nodig om vertrouwen te laten ontstaan. Openheid heb je nodig om vrij te komen van je reactiepatronen en beoordelingen. En bereidheid heb je nodig om je gewoontehoudingen te laten vallen en de ander een inkijkje te geven in wat je echt ervaart, voelt, denkt en bedoelt. 

Je hebt daarbij een bepaalde afstand nodig, zodat je de vrijheid en ook ruimte hebt om al deze elementen van het in relatie staan, te kunnen oppakken. Een comfortabele ruimte om de ander en wat er energetisch tussen jullie plaatsvindt te kunnen toelaten en voelen. Hoe dichtbij iemand ook in een relatie komt, de ruimte om te voelen wat jij voelt dient altijd vrij en toegankelijk te blijven, want anders is het geen relatie maar een overrompeling of overname. Echt in relatie gaan, is de uitnodiging om via een verfijnde, sensitieve manier van energiebeleving in contact te komen met de diepere waarden van jouw essentie, met de essentie van de ander en met die van jullie samenspel. Je aura en alles wat zij aan energie-uitwisseling voor je ervaarbaar maakt, helpt je om vanuit vriendschap relaties aan te gaan en de liefdevolle volheid te ervaren van een samenzijn dat je voorbij laat gaan aan de verdeeldheid en afgescheidenheid van de dualiteit.

 
kop-meditatie-2.jpg