lotus-80463E.png

Surya Namaskar

lotus-80463E.png
kop-meditatie-2.jpg

Surya Namaskar: een ode aan je innerlijk

Deze online cursus bestaat uit een serie van zes online sessies van een uur (via Zoom), waarin je kennismaakt met een spirituele benadering van de Surya Namaskar, de ‘Groet aan de zon’, die symbool staat voor het meest innerlijke en waardegevende aspect van jou als mens, je innerlijke zon, je ziel.

Deze bekende houdingenreeks, die voor velen al een weldadig ochtendritueel is, kan ook als een spirituele oefening beleefd en beoefend worden, als een groet aan je innerlijk, je ziel. Bij elk van de twaalf houdingen die je aanneemt, begroet je en ontmoet je een aspect van ‘Surya’, de zonnekracht, je zielskracht. Elke houding helpt je om voorbij aan je begrenzende persoonlijkheid open te gaan voor een dieper contact met jezelf en met de twaalf kwaliteiten van je ziel, zoals vriendschap, middelpunt, levenskracht, inzicht, vrijheid, voeding, oorsprong, heling, geborgenheid, inspiratie, straling en onvoorwaardelijke liefde.

De Surya Namaskar, zoals die hier wordt aangereikt, spreekt alles in je aan, je lichaam, je gevoel, je energiehuishouding en natuurlijk het meest wezenlijke in jou, je ziel.

Tijdens de bewegingen laat je je ondersteunen door muziek en zang (Ritual Surya Namaskar mantra’s) en je kunt er ook zelf bij zingen. De mantra’s, de muziek, de gebaren, je intenties, alles draagt bij aan het op gang brengen van een energiestroming. Je geeft chakra’s vrij om te stromen en te stralen, je wordt aan alle kanten transparanter voor het licht en je komt diepgaander in relatie met het leven en met je ziel.

Je kunt meedoen aan deze onlinecursus zonder dat je deze groet aan de Zon kent maar ook als je je wenst te verdiepen in de diepere waarde van de Surya Namaskar. Spreekt dit thema je aan, dan ben je van harte welkom om deel te nemen.

Online cursus Surya Namaskar

Data: vanaf januari 2021 twee wekelijks, op een nog nader te bepalen dag/avond en tijdstip.

Locatie: Online via Zoom, de link wordt voor aanvang van de bijeenkomst toegestuurd.

Bijdrage: € 60 voor 6 sessies van een uur.  


Verdiepingsweekend Surya Namaskar

Voor mensen die onze onlinecursus hebben gevolgd, maar ook voor anderen die zich voelen aangetrokken tot een spirituele benadering van de Surya Namaskar. 

Datum: november 2021. Aankomst vrijdag vanaf 16:00 uur en vertrek zondag om 16:00 uur.

Locatie: Light of Being Centrum, Hergersberg 46 in Büllingen (België)

Bijdrage: € 250 incl. overnachtingen


Individuele sessie Surya Namaskar

Op afspraak.

Locaties: In België: Praktijk Light of Being Centrum, Hergersberg 49 in Büllingen (België), op verschillende plaatsen in Nederland en online. Zie de pagina Teachers en docenten.

Bijdrage: € 60 per uur.


Individueel specialisatietraject Surya Namaskar

Programma en bijdrage op basis van persoonlijke situatie in overleg.


Contactpersoon: Annâme (0032 487 226 911)


 
lotus-80463E.png
meditatie-2.jpg
lotus-80463E.png

Je openen voor de waarde van je ziel

Iedereen heeft zijn eigen relatie met wat waardevol in zijn leven is, met de ziel. Iedereen beleeft die waarde voor zover die zich ervoor opent. Het gaat dus niet over ideën, maar het zijn waarden die bestaan en waar je als mens toe uitgenodigd wordt om je mee te verbinden. Als je je als mens ergens niet voor opent, voel je het niet en beïnvloed die waarde je niet. Je bent helemaal vrij om te voelen met welke waarde je je wenst te verbinden en dat worden dan de waarden die jouw leven mogen gaan bepalen en die van daaruit bepalen wat je aan levenswaarde en ervaringen aan de wereld doorgeeft.

De ziel, waar je de Surya Namaskar je in verbinding brengt, is geen waarde waar jij en iedereen naar toe zou moeten, maar is een waarde die al lang in je aanwezig ligt, waar jouw verlangen naar op zoek is en waar je nu middel twaalf aspecten op geattendeerd wordt. Als dat allemaal samen mag gaan maakt die vrijheid om op deze manier met je ziel in relatie te gaan je ontzettend rijk. (uit het boek ‘Surya - Je innerlijke Zon’ van Anandajay)

 
kop-meditatie-2.jpg