Surya

lotus-80463E.png
Surya
lotus-80463E.png

Surya - Je innerlijke zon

Online cursus Surya Namaskar

Deze online cursus bestaat uit een serie van zes online sessies van een uur (via Zoom), waarin je kennismaakt met een spirituele benadering van de Surya Namaskar, de ‘Groet aan de zon’, die symbool staat voor het meest innerlijke en waardegevende aspect van jou als mens, je innerlijke zon, je ziel.


Deze bekende houdingenreeks, die voor velen al een weldadig ochtendritueel is, kan ook als een spirituele oefening beleefd en beoefend worden, als een groet aan je innerlijk, je ziel. Bij elk van de twaalf houdingen die je aanneemt, begroet je en ontmoet je een aspect van ‘Surya’, de zonnekracht, je zielskracht. Elke houding helpt je om voorbij aan je begrenzende persoonlijkheid open te gaan voor een dieper contact met jezelf en met de twaalf kwaliteiten van je ziel, zoals vriendschap, middelpunt, levenskracht, inzicht, vrijheid, voeding, oorsprong, heling, geborgenheid, inspiratie, straling en onvoorwaardelijke liefde.

Je kunt meedoen aan deze online cursus zonder dat je deze groet aan de Zon kent, maar ook als je je wenst te verdiepen in de diepere waarde van de Surya Namaskar.


Online cursus Surya Prabana Pranayama

De Surya Prabana Pranamaya is een energetische ademoefening op muziek ter ere van je ziel. Inademend laat je je ziel in je aura vrij stralen door een grote cirkel met je armen om je heen te beschrijven. Uitademend breng je je handen weer terug naar je hart en dank je voor al deze rijkdom.


Retraiteweekend Surya Namaskar & Sri Ananda Dans

In dit weekend kun je ervaren dat innerlijke waarde en innerlijk geluk veel dichterbij zijn dan je denkt. Via de Surya Namaskar, de ‘Groet aan je (innnerlijke) zon’, en de Sri Ananda dans die het mooiste in jou in beweging brengt, gaan we deze rijkdom tastbaar ervaren.

Praktische informatie

Online cursus Surya Namaskar

Data: bij belangstelling in overleg.

Locatie: Online via Zoom, de link wordt voor aanvang van de bijeenkomst toegestuurd.

Bijdrage: € 40 voor 4 sessies van een uur.

Begeleiding: Annâme.


Individuele sessie Surya Namaskar

Op afspraak.

Locaties: In België: Praktijk Light of Being Centrum, Hergersberg 49 in Büllingen (België), op verschillende plaatsen in Nederland en online. Zie de pagina Teachers en docenten.

Bijdrage: € 60 per uur.

Online cursus Surya Prabana Pranayama

Data: 12/1, 26/1, 2/2, 9,/2 16/2 en 23/2, 2/3, 9/3, 16/3 en 23/3 van 10.00-11.30 uur.

Locatie: Online via Zoom.

Bijdrage: € 15 per keer. Gratis proefles.

Begeleiding: Annâme.


Retraiteweekend Surya Namaskar & Sri Ananda Dans

Datum: bij belangstelling in overleg.

Locatie: Light of Being Centrum, België.

Bijdrage: € 250 incl. overnachtingen.

Begeleiding: Annâme en Barbara.


Individueel specialisatietraject Surya Namaskar

Programma en bijdrage op basis van persoonlijke situatie in overleg.

lotus-80463E.png
DevotioneleYoga-kop.jpg
lotus-80463E.png

Je openen voor de waarde van je ziel

Iedereen heeft zijn eigen relatie met wat waardevol in zijn leven is, met de ziel. Iedereen beleeft die waarde voor zover die zich ervoor opent. Het gaat dus niet over ideën, maar het zijn waarden die bestaan en waar je als mens toe uitgenodigd wordt om je mee te verbinden. Als je je als mens ergens niet voor opent, voel je het niet en beïnvloed die waarde je niet. Je bent helemaal vrij om te voelen met welke waarde je je wenst te verbinden en dat worden dan de waarden die jouw leven mogen gaan bepalen en die van daaruit bepalen wat je aan levenswaarde en ervaringen aan de wereld doorgeeft.

De ziel, waar je de Surya Namaskar je in verbinding brengt, is geen waarde waar jij en iedereen naar toe zou moeten, maar is een waarde die al lang in je aanwezig ligt, waar jouw verlangen naar op zoek is en waar je nu middel twaalf aspecten op geattendeerd wordt. Als dat allemaal samen mag gaan maakt die vrijheid om op deze manier met je ziel in relatie te gaan je ontzettend rijk. (uit het boek ‘Surya - Je innerlijke Zon’ van Anandajay)

 
meditatie-yoga-voet.jpg