lotus-80463E.png

ShantiYoga

lotus-80463E.png
kop-meditatie-2.jpg

Meditatieve Yoga: eer je lichaam

Online ochtenden 'Meditatieve yoga en zang'

Jezelf liefhebben via asana en klank

Zolang als je leeft, woont je ziel tijdelijk in jouw lichaam. Je bent dus een drager van jouw waardige, prachtige bezieling en doordat je een lichaam hebt, ben je in staat je ziel te ervaren. Het doen van yogahoudingen kan je de mogelijkheid geven om jouw tijdelijke tempel van je ziel, je lichaam, te eren via het toegewijd doen van houdingen. Door er mantra’s bij te zingen, kun je je lichaam en je cellen toezingen, waardoor de yoga gevoelsmatiger wordt. Zo geeft de yoga je een ingang om jezelf als heelheid te ervaren. Deze ochtend begeleidt je om contact te maken met de schoonheid van je innerlijk en met de drager van je innerlijk, je lichaamstempel en deze via mantra’s toe te zingen.Toegewijd omgaan met je lichaam

Light of Being-Yoga is een vorm van yoga waarin het niet gaat om de perfectie van de houdingen, maar waarin je uitgenodigd wordt om eerst weer in verbinding met jezelf, je essentie, te gaan. Door je af te stemmen op je innerlijk, ben je ´in yoga´, in verbinding met de diepere intenties van je ziel, en deze intenties geef je ruimte om het contact met je lichaam te beïnvloeden. Als je je innerlijke intenties duidelijker voelt, zul je je dankbaar gaan voelen voor de waarde die al in je is. Door deze intentionele waarde te voelen, kun je je in het omgaan met je lichaam en in het aannemen van een houding door deze diepere waarde laten begeleiden.


Dan zal je innerlijk je omgang met je lichaam beïnvloeden en de bewegingen soepeler maken, in plaats van dat je ik de houdingen gaat doen en perfectioneren. Dan ontstaat er ruimte voor devotie in de asana, de yogahouding, omdat als je je uiterlijke perfectiedrang loslaat en afdaalt naar de echtheid van je intentie, je dat vanzelf in een staat van toewijding aan je lichaam zal brengen.

Online ochtend 'Jezelf liefhebben via asana en klank’

Datum: zondag 14 november en zondag 5 december van 9:30 tot 12:30 uur.

Online via Zoom.

Bijdrage: € 30 per ochtend (de ochtenden zijn los van elkaar te volgen)

Begeleidster: Carina (0032 474 69 42 66)


Cursussen

Meditatieve yoga en Light of Being yoga in Nederland en België, zie pagina teachers en docenten.


Individuele sessie Meditatieve of Light of Being-Yoga

Datum: op afspraak.

Locaties: In België: Praktijk Light of Being Centrum, Hergersberg 49 in Büllingen (België), op verschillende plaatsen in Nederland en online. Zie de pagina teachers en docenten.

Bijdrage: € 60 voor 60 minuten


Individueel specialisatietraject Meditatieve Yoga of Light of Being-Yoga

Programma en bijdrage op basis van persoonlijke situatie in overleg.


Contactpersoon: Annâme (0032 487 226 911)

 
lotus-80463E.png
meditatie-2.jpg
lotus-80463E.png

Anandajay over ShantiYoga


ShantiYoga is een meditatieve vorm van lichaamscontact waarmee je,
vanuit genegenheid voor je menselijke bestaan,
je lichaam en ziel met elkaar in vrede en harmonie laat komen.

Anandajay zegt over de beginselen van deze werkvorm: "Shanti (vrede) is de beleving van waaruit de yoga van Anandajay is ontstaan. Ze begint bij het voelen van een affectieve relatie met jezelf en je lichaam, voordat je er iets mee gaat ‘doen’. Deze warmhartige betrokkenheid is relevant om een werkelijke verbinding (yoga) aan te kunnen gaan. Hierdoor verloopt het proces van omgaan met een lichaamshouding vanzelf op een rustige en invoelende wijze, omdat je bij elke beweging de verbinding met jezelf en het geheel voelt.


Elke yogahouding die je zo aanneemt, wordt daardoor, naast dat ze een grotere doorstroming van de energie bewerkstelligt, een mogelijkheid om jezelf en het leven dieper te ontmoeten.

De reflecties die je vanuit het op deze manier omgaan met je lichaam ontvangt en de inzichten die je daardoor opdoet, brengen vanzelf veranderingen teweeg in je bewustzijn. Zo ontstaat er een vreedzame openheid, waarin je zowel open bent voor je lichamelijke beleving van het moment als voor de tijdloze zijnsgrond achter die belevingen.


De poses die in deze meditatieve vorm van yoga gebruikt worden, stemmen overeen met de belangrijkste fases van de ontwikkeling die een kind vanaf de geboorte tot aan het zelfstandig bewegen doormaakt en werken helend en bevrijdend in op zowel je fysieke als emotionele, mentale, affectieve en spirituele beleving."

 
kop-meditatie-2.jpg