lotus-80463E.png

Tanpura & Voice

lotus-80463E.png
kop-meditatie-2.jpg

Weekendretraite Tanpura & Voice

met Anandajay

Aan dit weekend kunnen zowel beginners als gevorderde Light of Being-cursisten meedoen. Je brengt zelf je tanpura mee en je leert dan alles over het voor meditatieve doeleinden bespelen van dit instrument. De klanken, die jouw tanpuraspel in je teweegbrengen,

laten je diepere lagen in jezelf ontdekken en brengen je in contact met zowel oude en vastzittende emoties als met nieuwe en devotionele gevoelswaarden, die weer kunnen gaan stromen en de weg kunnen vrijmaken voor je daaronder liggende ziels- of essentiebeleving.

Praktische informatie

Datum: 26 augustus (17.00 uur) t/m 28 augustus (16.00 uur) 2022.

Locatie: Light of Being Centrum, Hergersberg 44-46-49, België.

Bijdrage: € 295.Om het inschrijfformulier te downloaden, klik hier.


Voor aanvullende informatie kun je een bericht achterlaten.

 
lotus-80463E.png
meditatie-2.jpg
lotus-80463E.png

Stemmen en afstemmen

Het bespelen van de tanpura, zodat haar klanken aan verinnerlijking bijdragen, is vooral een gevolg van het zorgvuldig stemmen van dit instrument. Het juiste stemmen zorgt er namelijk voor dat zelfs een zacht aanraken van de snaren ronde klanken met een verfijnde resonantie en een grote hoeveelheid aan boventonen voortbrengt. De tanpuraklanken hebben een rustgevend en dragend karakter, doordat het herhalen van het bespelen van de vier snaren je een goede verbinding met de aarde geeft en de mentale activiteiten van je brein kalmeert. Er bestaan bas, mannelijke en vrouwelijke tanpura’s, soms met vijf of zelfs zes snaren, die respectievelijk diepere of hogere stemmingen aankunnen. 

Voor vrouwen is de vrouwelijke tanpura, die een hoger bereik heeft, doorgaans gemakkelijker om op mee te kunnen zingen. Naast het stemmen en bespelen van de tanpura leer je in deze bijeenkomsten ook om op een meditatieve wijze en vanuit de diepte van je hart klanken naar buiten toe te laten ontstaan. Dit zingen verrijkt je tanpuraspel en verdiept de innerlijke beleving van jezelf. Anandajay helpt je daarbij om jouw stemgeluid in relatie met de gevoeligheid van je hart en de diepte van je meditatieve zijn te laten komen. De tonen van de tanpura geven een dragende inbedding, waarbinnen je veilig de klanken van je stem je innerlijke bewogenheid kunt laten vertolken. Als je tanpuraspel harmonisch samen mag gaan met je eigen stemkleur, verfijnen ze de nuances van je gevoeligheid nog verder en begeleiden ze je naar de beleving van je essentie.

 
kop-meditatie-2.jpg