Paas-retraite

Opstaan in het het hier en nu

Pasen is in onze christelijke cultuur het feest van de opstanding uit de dood. Pasen wordt ook gevierd als feest van de lente, waarin de natuur na de donkere wintermaanden weer ontwaakt en nieuw leven voortbrengt. Ook in ons leven worden wij uitgenodigd om wat geweest is achter ons te laten en ons te openen voor het nieuwe van dit moment. We nodigen je in deze retraite uit om de levenskracht en het levenslicht weer te ontdekken die jou laten ontwaken en op te staan in het hier en nu. Dan neem je weer deel aan het leven en vier je jouw bestaan.

In onze bijeenkomsten begeleiden we jou door middel van meditatie, yoga en puja’s om weer met de levenskracht en het levenslicht in contact te komen.

Spreekt het je aan om de paasdagen op deze wijze door te brengen, dan ben je van harte welkom in ons Light of Being Centrum, dat is gelegen in de Belgische Eifel, in een rustige en prachtige omgeving, waar je naar hartenlust kunt wandelen om de stilte en schoonheid van de natuur te beleven.

Praktische informatie

Data: vrijdag 2 april, aankomst vanaf 16u tot zondag 4 april, vertrek om 16 u. 

Bijdrage: €250. 

Begeleiders: Alexandra en Renate.

Opstaan

Opstaan betekent dat jij je opent voor je leven, voor wat er gaat komen, door te gaan staan. Je opent je vanuit de beperking van het bekende voor het nieuwe. Vol verwondering laat je ontwikkelingen vrij plaatsvinden, beseffend dat ze niet blijvend zijn, want het leven is een constante verandering. Breek daarom door de zwaartekracht heen omhoog.

Laat alle belasting langs je afglijden, wees een geleider voor alles wat vanuit de kosmos door je heen wenst te stromen naar de basis van je zijn en van je leven, de aarde. Net zoals het jonge plantje vanuit het zaadje alles wat het bedrukt langs zich af laat glijden om verfijnd door de aarde omhoog, een weg naar het licht te vinden.

(Uit het boek 'Leven in Openheid' van Anandajay)