lotus-80463E.png

Nieuwjaars-retraite

lotus-80463E.png
kop-meditatie-2.jpg

Je spirituele verlangen

Het eind van het jaar is een mooi moment om terug te blikken en vooruit te kijken, en te voelen waar je in wezen naar verlangt, zodat dit verlangen een innerlijk kompas voor je mag worden in 2022.


Via een dagstructuur van bijeenkomsten op Zoom word je via meditaties, mantra’s, yoga, gesprekken en schrijfopdrachten begeleid om je weer meer te verbinden met jezelf en je diepste verlangen(s). Ook zul je tijd hebben om op jezelf te zijn en te wandelen. Je kunt in deze stilte periodes ook een gesprek aanvragen met één van de begeleiders.


Je innerlijke kompas

Door je vaak drukke leven, waarin er veel van je wordt gevraagd, verlies je al gauw de verbinding met je spirituele verlangen naar heelheid.

Met deze diepe heimwee ben je echter geboren en dit essentiële gemis heeft een hele duidelijke functie, want als je het mag voelen, zal het je de weg wijzen naar je diepere met je wezen verbonden verlangens, die sinds je geboorte in je aanwezig zijn, maar die zijn ondergesneeuwd door de eisen van de maatschappij.


Als je deze verlangens niet meer zo duidelijk voelt, zul je al snel op de automatische piloot gaan leven. Ogenschijnlijk kan het dan best allemaal goed met je gaan, maar als je heel eerlijk bent, voel je dat je toch iets wezenlijks in je leven mist en dat je dit gemis vaak opvult via het zoeken naar afleidingen, die je werkelijke gemis niet kunnen beantwoorden.


Deze nieuwjaarsretraite geeft je de ruimte om je diepste verlangens, die gaan over dat wat jou wezenlijk vervult en dichter bij je zelf brengt, weer in hun echtheid en waarde te mogen voelen. Zodat je ze ruimte kunt gaan geven en het leven erop kan gaan antwoorden.

Praktische informatie

Data: 30 december t/m 1 januari. Aanvang  donderdag om 19.30 uur en afronding zaterdag om 16:00 uur.

Online via Zoom. 

Begeleiders: Carina en Barbara

Bijdrage: € 120


Voor aanvullende informatie kun je contact opnemen met Carina: 0032 474 69 42 66 of laat een bericht achter.


 
lotus-80463E.png
meditatie-2.jpg
lotus-80463E.png

Anandajay over het spirituele verlangen

De energie van je verlangen is van groot belang, want zij leidt je door allerlei prettige en onprettige ervaringen heen, laat je onophoudelijk verder gaan op je levensreis. Zonder dit verlangen mis je je innerlijke drijfveer, mis je je innerlijke leidraad.


Misschien laat je verlangen je eerst nog vooral je eigen behoeften opzoeken, maar eenmaal bewust van dat je zo niet bij de wezenlijke waarde van jezelf en je leven komt...

...en je diepere behoefte dus niet echt beanwoord wordt, leidt dit verlangen je daaraan voorbij naar de diepere gronden van je bestaan.


Ver-langen is de wens om de afstand tussen jou en je wezenlijke thuis anders te laten worden, minder groot, minder lang te laten worden. Het oorspronkelijke in ons, laat ons van nature verlangen om er weer in thuis en op ons gemak te zijn, zodat we ons weer ongedeeld en heel voelen.

 
kop-meditatie-2.jpg