Leven in openheid

lotus-80463E.png
Leven in openheid
lotus-80463E.png

Bijeenkomsten Leven in openheid (LiO's)

Het samen beleven van diepgang en innerlijke schoonheid

Deze meditatieve bijeenkomsten met puja’s (mantragebeden) en teksten van Anandajay zijn maandelijkse momenten om je even vrij te maken van je verplichtingen en ruimte en aandacht te hebben voor jezelf. De puja’s die we samen beleven en de teksten die we lezen, helpen je open te gaan voor de diepgang van jouw bestaan en de vrede, liefde en schoonheid die daaraan eigen is. Je wordt uitgenodigd alle beelden en ideeën die je daar misschien over hebt, los te laten om jezelf in het hier en nu te kunnen ontmoeten. 

De meditatie, tekst en de puja helpen daarbij, ze begeleiden je in het contact met jou en met je innerlijke beleving. Mag je  in dat samenzijn jouw basis vinden van rust, vrede en schoonheid, een basis die je in het dagelijkse leven vaak mist en waar je naar op zoek bent en wat misschien wel één van de redenen is waarom je mee zou willen doen aan deze bijeenkomsten.

Praktische informatie

Online

Data 2022: 23/1, 27/2, 27/3, 8/5 en 5/6.

Van 11.00-12.30 uur.

Contactpersoon: Alexandra, +31 6 42213875

Bijdrage op donatiebasis.


Nijmegen

Maandelijkse bijeenkomsten van 10.00-12.00 uur.

Data: 13/1, 10/2, 17/3, 28/4 en 2/6 2022.

Locatie: De Vuurvlieg in Nijmegen

Bijdrage: € 15

Contactpersoon: Annâme, +32 487 226911.

Programma

De bijeenkomsten beginnen met muziek en een inleidende meditatie, gevolgd door het lezen van een spirituele tekst die een levensthema belicht, waarna we samen een puja beleven die hierbij aansluit. Tot slot is er gelegenheid je beleving te delen, als je dat wenst.


De bijeenkomsten vinden één keer per maand plaats op de volgende locaties:

lotus-80463E.png
DevotioneleYoga-kop.jpg
lotus-80463E.png

Fragment uit het boek ‘Leven in het Licht’ van Anandajay:

‘Dragende Liefde’

“...mag ik je daarom uitnodigen om samen met me te voelen wat er gebeurt als jij je opent voor wat er helemaal voor jou is. Wat er altijd is, overal in elke situatie is, er voor iedereen is en je altijd zo diep opneemt, als dat jij je eraan toevertrouwt.


Mag ik je daarom uitnodigen samen met me te voelen wat het betekent je te openen voor datgene wat je altijd verzacht, verinnerlijkt, geborgenheid geeft en je weer laat ervaren waar het leven werkelijk over gaat. Mag ik je daarom uitnodigen om al je wilskracht en doelgerichtheid even te laten zodat je daar niet meer op hoopt of in gelooft en je eens even te openen voor dat wat jou dan opvangt? Dan voel je dat je daar, door de manier waarop je leeft, nog niet zoveel oog voor hebt gehad, dat dit een ontmoeting is met iets wat je nog niet kent.

Als je de tijd en ruimte neemt om er een tijdje open voor te blijven, zul je merken wat voor een geheel andere dimensie daarin ervaarbaar is. Een kwaliteit van liefdevolle, voedende en ondersteunende energie die je herinnert aan de essentie in jezelf, je ziel die er, net zoals deze dragende liefdeskracht, altijd is.


Liefde heeft niets met sentiment of een doel te maken. Liefde hoef je niet te veroveren. Onvoorwaardelijke Liefde bestaat, net als je ziel als de ondergrond die je altijd draagt en waarin je jezelf altijd weer terugvindt. Ik nodig je uit om met de dragende ondergrond van het leven (je bestaan) of jezelf, (je ziel) weer in relatie te gaan en te ervaren hoe deze kwaliteit, God, liefde, of hoe je het ook wilt noemen, altijd bij je is.”

 
meditatie-yoga-voet.jpg